Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Webinar over encycliek Fratelli Tutti: hartstochtelijk pleidooi voor universele broederschap

Webinar over encycliek Fratelli Tutti: hartstochtelijk pleidooi voor universele broederschap

In zijn nieuwste encycliek Fratelli Tutti werkt Paus Franciscus typisch franciscaanse thema’s uit als barmhartigheid, respect voor andersgelovigen en inzet voor vrede en verzoening. Om de boodschap van Fratelli Tutti beter bekend te maken, organiseert de Laudato Si-werkgroep Nederland in samenwerking met Vastenactie een webinar op vrijdag 29 januari, van 14.00 uur tot 16.15 uur.

Paus Franciscus daagt de lezer in zijn nieuwe encycliek uit om na het crisisjaar 2020 te werken aan een mondiale samenleving waarin kwetsbare groepen de kans krijgen om een waardig leven te leiden en om er gezamenlijk voor te zorgen dat er toekomst is voor de generaties die na ons komen. De paus biedt daarmee een hoopvol perspectief. Deze nieuwe encycliek vormt daarmee een tweeluik met zijn eerdere encycliek Laudato si’ uit 2015, waarin de verbondenheid met de schepping centraal staat.

Mgr. De Korte verzorgt de inleiding

Mgr. Gerard de Korte, voorzitter van de Laudato Si-werkgroep, houdt tijdens het webinar een algemene inleiding over  de nieuwe encycliek. Broeder Theo van Adrichem ofm spreekt over het belang van interreligieuze dialoog in de 21e eeuw. Prof. dr. Fred van Iersel gaat in op de vernieuwing van het kerkelijk denken over oorlog en vrede in de nieuwe encycliek. Kleine Zuster Els van Jezus zal vertellen hoe de universele broederschap van de zalige Charles de Foucauld in deze tijd wordt beleefd.

Het webinar is gericht op parochianen, leden van religieuze instituten en leden van katholieke lekenbewegingen en ieder die zich interesseert in de visie van paus Franciscus. Deelname is gratis. Aanmelden kan via Vastenactie: info@vastenactie.nl

Het programma is te vinden op www.laudato-si.nl en www.knr.nl

De Laudato Si-werkgroep Nederland is een initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie van Nederlandse Religieuzen.

 

Tags: ,