Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > ‘Volg mij’ thema voor conferentie Missionaire Parochie op 6 april 2024

‘Volg mij’ thema voor conferentie Missionaire Parochie op 6 april 2024

Op zaterdag 6 april 2024 vindt in Veenendaal de derde conferentie van de Missionaire Parochie plaats. Het thema is dit keer ‘Volg mij’, naar de woorden van Jezus in het evangelie van Matteüs. Twee eerdere edities van deze conferentie trokken honderden deelnemers uit heel Nederland en Vlaanderen. Een gezamenlijke eucharistieviering, inleidingen, getuigenissen van parochies, ontmoeting en uitwisseling vormen de pijlers van het programma. Ruim 600 belangstellenden hebben zich al aangemeld maar er is nog ruimte voor meer deelnemers.

Mirjam Spruit (Centrum voor Parochiespiritualiteit) en Arnoud Drop (directeur Alpha Nederland) gaan tijdens de ochtend in gesprek gaan over de betekenis van de themawoorden ‘Volg mij’ voor hedendaagse parochies. Mirjam Spruit: “Het heeft mij altijd gefascineerd dat Jezus’ leerlingen alles achterlieten om Hem te volgen. Mijn vraag is dan ook: wat betekent dit voor mij, voor ons, voor onze parochies, in onze tijd?”

Ervaringsverhalen uit binnen- en buitenland

Een belangrijk onderdeel van de voorgaande conferenties waren de ervaringsverhalen van parochies die bezig zijn met het proces van parochievernieuwing. Harm Ruiter (organisator conferentie): “Mensen voelen zich gesteund door de herkenbaarheid van gedeelde ervaringen, en bemoedigd als ze horen dat cultuurverandering in parochies echt mogelijk is.” Bijzondere gast op de conferentie van 6 april is Fr. Gary Buckby, die in zijn parochie in het Verenigd Koninkrijk al enkele jaren bezig is om de principes van parochievernieuwing in praktijk te brengen. Samen met Stephanie O’Connor-Walshe, lid van het leiderschapsteam in zijn parochie, zal hij delen over zijn ervaringen met dit proces.

De conferentie vindt plaats op evenementenlocatie ‘De Basiliek’ in Veenendaal. Het programma op zaterdag 6 april duurt van 9:30 uur tot 17:00 uur. Op vrijdagavond 5 april zal er vanaf 19:00 uur een voorprogramma zijn met gezamenlijk gebed en aansluitend informele ontmoeting. Parallel hieraan is er een ontmoeting voor jongvolwassenen, de zogenaamde Young People’s MeetUp.

Meer (praktische) informatie en aanmelding is te vinden op de website van de Missionaire Parochie. De online kaartverkoop sluit op dinsdag 2 april. Kaarten kopen aan de deur is mogelijk.

 

Tags: