Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Interreligieuze dialoog > Prinses Beatrix, Jesse Klaver (spreker) en mgr. Van den Hende bij In Vrijheid Verbonden

Prinses Beatrix, Jesse Klaver (spreker) en mgr. Van den Hende bij In Vrijheid Verbonden

Op maandag 20 januari 2020 is prinses Beatrix aanwezig bij een bijeenkomst van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van de bijeenkomst is ‘75 jaar vrijheid’. Hoofdspreker is politicus Jesse Klaver. Namens de R.-K. Kerk is onder anderen mgr. Van den Hende, secundus van de beleidssector Interreligieuze Dialoog, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Bisschoppenconferentie aanwezig.

Verder is ook Berry van Oers, beleidsadviseur van de Bisschoppenconferentie voor Interreligieuze Dialoog en vice-voorzitter van In Vrijheid Verbonden present, samen met de leden van de landelijke rooms-katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog.

Vanuit elke traditie spreken bij deze bijeenkomst twee jongvolwassenen met prinses Beatrix over het thema van de dag. Het christelijke tweetal bestaat uit de protestantse Hanna Wessels (23) en de rooms-katholieke Laurens Verbeek (24), student bestuurskunde en fractiemedewerker bij het CDA in de Tweede Kamer. Verder is er deze dag een presentatie van vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom, Islam en Humanisme.

In Vrijheid Verbonden

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie.

Dhr. Lalbahadoersing, voorzitter stuurgroep In Vrijheid Verbonden: “We willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland. We hebben respect voor het eigen geluid van een ieder. En we proberen publiek uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering. Door bezinning en ontmoeting proberen we de tolerantie uit te bouwen en te verdiepen.”

De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht. De gemeente Utrecht is mede-gastheer van In Vrijheid Verbonden.

De bijeenkomst vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht van 19.00-21.00 uur.

Meer over In Vrijheid Verbonden is te vinden via www.invrijheidverbonden.nl.

 

Foto: bijeenkomst In Vrijheid verbonden 2017.

 

Tags: , ,