Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Podcast over boodschap paus voor Roepingenzondag met rector Lambert Hendriks

Podcast over boodschap paus voor Roepingenzondag met rector Lambert Hendriks

Op 21 april viert de Kerk Roepingenzondag. In een nieuwe podcast op katholiekleven.nl is rector Lambert Hendriks van Rolduc te gast (seminarie bisdom Roermond). Hij vertelt wat roeping is en hoe je je roeping kunt ontdekken. Dat doet hij aan de hand van de boodschap van de paus voor Roepingenzondag.

Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor Roepingenzondag onder meer over gebed en over de voorbereiding op het Heilig Jaar 2025 met het thema Pelgrims van hoop. “We zijn pelgrims omdat we geroepen zijn: geroepen om te houden van God en van elkaar”, aldus de paus. “We gaan op reis om de liefde van God te ontdekken en tegelijkertijd onszelf te ontdekken […], gevoed door onze relaties met anderen.”

Openstellen voor God

De boodschap van de paus gaat onder meer over de roeping tot het priesterschap en het religieuze leven. Ook de roeping tot het huwelijk komt erin ter sprake. Om te ontdekken waartoe God je roept, is het belangrijk om met Hem in gesprek te gaan in het gebed. “Bidden is je openstellen voor wat God jou te zeggen heeft”, zegt rector Lambert Hendriks hierover in de podcast.

“Een persoonlijke relatie met God is een voorwaarde om zijn roepstem te horen. Als de Kerk en geloof een heel oppervlakkige rol in je leven spelen, zal die roepstem van God ondergaan in allerlei andere bezigheden die je hebt. Maar als het voor jou belangrijk is om te weten wat God met jouw leven wil, kun je ontdekken wat jouw bestemming is.”

Tags: , , , , ,