Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Paus Franciscus stuurt condoleancetelegram bij overlijden koningin Elisabeth II

Paus Franciscus stuurt condoleancetelegram bij overlijden koningin Elisabeth II

Paus Franciscus heeft donderdag 8 september, de dag waarop koningin Elisabeth II van Groot-Brittannië is overleden, een telegram gestuurd aan koning Charles III waarin hij de nieuwe Britse monarch condoleert met het overlijden van diens moeder.

“Diepbedroefd over het bericht van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, bied ik Uwe Majesteit, de leden van de Koninklijke Familie, het volk van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest mijn oprechte condoleances aan”, aldus de pontifex.

“Ik sluit mij gaarne aan bij allen die rouwen om haar verlies en bid voor de eeuwige rust van wijlen de Koningin, en breng hulde aan haar leven van onverdroten dienstbaarheid aan het welzijn van de Natie en het Gemenebest, haar voorbeeld van plichtsbesef, haar standvastig getuigenis van geloof in Jezus Christus en haar vaste hoop op zijn beloften”, vervolgt de paus.

Paus Franciscus zegt verder dat hij haar “nobele ziel” toevertrouwt aan God en verzekert koning Charles van zijn gebeden “dat de Almachtige God u zal ondersteunen met zijn niet aflatende genade nu u uw hoge verantwoordelijkheden als koning op u neemt”. “Over u en allen die de herinnering aan uw overleden moeder koesteren, roep ik een overvloed aan goddelijke zegeningen uit als een belofte van troost en kracht in de Heer.”

Koningin Elizabeth en haar echtgenoot, prins Philip, de hertog van Edinburgh, ontmoetten paus Franciscus in 2014 in Vaticaanstad. Die ontmoeting markeerde de 100ste verjaardag van het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Heilige Stoel. Tijdens haar regeringsperiode ontmoette Elizabeth meerdere pausen. Vaticannews.va bracht deze bezoeken in beeld in een overzichtsvideo die op twitter werd gepubliceerd:

Bronnen: vaticannews.va en kro-ncrv.nl/katholiek.

 

Tags: , ,