Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Paus doet indringende oproep tot gebed voor Oekraïne

Paus doet indringende oproep tot gebed voor Oekraïne

Vanwege de grote internationale spanningen aan de grens van Oekraïne vraagt paus Franciscus om gebed voor vrede op woensdag 26 januari. De paus hoopt dat velen op die dag willen bidden. Paus Franciscus deed zijn oproep afgelopen zondag 23 januari aan het eind van het angelusgebed in Rome.

De paus is bezorgd om de oplopende spanningen in de regio. Die zijn een bedreiging voor de kans op vrede in Oekraïne. En ze bedreigen de veiligheid van het hele Europese continent, gezien de grote gevolgen die conflicten altijd hebben.

Daarom stelt de paus woensdag 26 januari voor als gebedsdag: “Ik doe een indringende oproep aan alle mensen van goede wil om te bidden tot de Almachtige God dat alle politieke acties en initiatieven ten dienste staan van de menselijke broederschap in plaats van partijdige belangen.”

De paus voegde daaraantoe dat degenen die hun eigen belangen nastreven ten koste van anderen, minachting tonen voor hun roeping als menselijke persoon, omdat we allemaal door God zijn geschapen als broeders en zusters.

Paus Franciscus heeft al herhaaldelijk uiting gegeven aan zijn zorgen ten aanzien van de spanningen in Oekraïne en al eerder opgeroepen om te bidden voor vrede. Hij benadrukt dat op de allereerste plaats dialoog en onderhandelingen de situatie moeten oplossen in plaats van geweld en dreiging.

 

Foto: Ramon Mangold, bericht via bisdom Rotterdam.

 

Tags: ,