Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nuntius Paul Tschang In-Nam biedt de koning zijn geloofsbrieven aan

Nuntius Paul Tschang In-Nam biedt de koning zijn geloofsbrieven aan

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdagochtend 30 november op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven van onder anderen de ambassadeur (nuntius) van de Heilige Stoel, Paul Tschang In-Nam, in ontvangst genomen.

Hij werd met een galarijtuig opgehaald en begeleid door een kamerheer van de koning. De ambassadestaf reed mee in een blauw rijtuig. Bijrijders in galatenue begeleidden het galarijtuig. Voor en achter de stoet reden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue.

Bij de achterzijde van Paleis Noordeinde stond een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestond uit een commandant en twee detachementen van het Commando Luchtstrijdkrachten. De muziek werd verzorgd door het Orkest der Koninklijke Luchtmacht.

Eresaluut 
Volgens vast gebruik staat bij de achterzijde van het Paleis twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht en treedt de ambassadeur met gevolg naar binnen. Bij het vertrek van de ambassadeur volgen opnieuw vier ereroffels.

Foto’s via de nuntiatuur. Foto 1: links de nuntius, daarachter twee zusters van de huishouding en mgr. Giancarlo Dellagiovanna, secretaris van de nuntius. Rechts de kamerheer van de koning, jonkheer Th. S. Roëll. Foto 2: de stoet op weg naar Paleis Noordeinde.

 

Tags: , ,