Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Noveen om te bidden in voorbereiding op viering voor 450 jaar Martelaren van Gorcum

Noveen om te bidden in voorbereiding op viering voor 450 jaar Martelaren van Gorcum

Op donderdag 30 juni start een noveen ter voorbereiding op het feest van de HH. Martelaren van Gorcum op zaterdag 9 juli. Op die zaterdag wordt ook de Nationale Bedevaart gevierd in het Heiligdom in Brielle. Iedereen is van harte uitgenodigd deze noveen te bidden, samen met pastoor-custos Jack Glas, zuster Nadiya SSVM en diaken Iwan Osseweijer.

De noveen wordt gebeden op voorspraak van de negentien Martelaren van Gorcum die in 1572 in Brielle de marteldood stierven. Elke dag opent met het gebed: “Wij danken U voor het getuigenis van velen die ons in geloof zijn voorgegaan en die ons hebben getoond hoe het is om in navolging van Christus onze Heer, trouw te zijn tot het uiterste toe en standvastig te blijven in geloof. In de dagen van deze noveen bereiden we ons voor op de viering van het feest van de heilige Martelaren van Gorcum. Open ons hart om uw Woord te verstaan en te begrijpen wanneer wij lezen uit de Heilige Schrift.” Daarna volgt telkens een bijbeltekst om in stilte te overwegen.

In de noveen wordt gebeden om kracht en bescherming “voor onze broeders en zusters die ook in deze dagen te lijden hebben onder vervolging en geweld vanwege hun geloof” en dat wijzelf “trouw mogen blijven in de beproevingen die ons levenspad kruisen”. Ook wordt gebeden voor de noden van de Kerk, van de wereld en persoonlijke intenties.

Volg de noveen via de stream op YouTube. De streams worden vanaf donderdag 30 juni tot en met vrijdag 8 juli elke dag om 12.00 uur uitgezonden via het YouTube-kanaal van het bisdom Rotterdam. Later op de dag meebidden met de video kan ook.

Kom op 9 juli ook naar de Nationale Bedevaart in Brielle. Heeft u geen eigen vervoer? Meld u dan aan voor de bus vanaf Rotterdam CS.

 

 

Tags: ,