Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuws(brief) van videokanaal katholiekleven.nl

Nieuws(brief) van videokanaal katholiekleven.nl

Deze week gaat er weer een nieuwsbrief uit over katholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

In Katholiek leven vandaag, de gedrukte nieuwsbrief over het videokanaal, is dit keer aandacht voor de nieuwe reeks filmpjes die komend najaar van start gaan. Abt Gerard Mathijsen (OSB), zelf op leeftijd, spreekt hierin over de waarde van de ouderdom.

De eerste video, ‘Wijsheid van een stokoude monnik’, gaat over de heilige Martinus van Tours en word gepubliceerd op zijn feestdag op 11 november. “Hij is de oudste monnik in het Westen die we kennen. Hij is stokoud geworden, 81 jaar,” vertelt abt Mathijsen. “Toen hij merkte dat zijn krachten afnamen en zijn einde nabij was, zeiden de mensen: ‘Maar Martinus, je kunt ons toch niet alleen laten? Wat moet er van ons terechtkomen?’ En toen bad Martinus heel mooi: ‘Heer, als ik nog nodig ben voor U en voor uw mensen, dan wil ik wel blijven leven. Maar ik zou ook heel graag heengaan om bij U te komen.’”

Podcast pilot

In de nieuwsbrief is op pagina 1 en 4 ook aandacht voor de podcast pilot van katholiekleven.nl. Een podcast is radio die je via internet kunt downloaden en luisteren. Dit najaar maakt katholiekleven.nl enkele podcasts als ‘pilot’ om te kijken hoe je inhoudelijk tot interessante rubrieken komt en hoe de techniek werkt. De redactie sprak hierover in september tijdens de meet & greet in Utrecht. Het was een inhoudelijke en positieve uitwisseling, die stimuleert om de podcastplannen verder te ontwikkelen met het oog op de programmering in 2018.

Kijk voor meer informatie op http://www.katholiekleven.nl/

Foto: Ramon Mangold