Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwe video: terugblik op de Bonifatiusdagen 2018 in Dokkum

Nieuwe video: terugblik op de Bonifatiusdagen 2018 in Dokkum

“We lopen deze processie met christenen van allerlei groeperingen, katholieken en protestanten. Dat verbeeldt dat we samen op weg zijn.” Dit zegt bisschop Van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden over de Bonifatiusprocessie op 10 juni in Dokkum. Katholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, blikt in een filmpje terug op de Bonifatiusdagen 2018.

“Als je in een processie loopt, loop je samen één kant op. In ieder geval op dat moment, want het lukt niet altijd om één kant op te lopen,” constateert de bisschop van Groningen-Leeuwarden. Zo houdt de processie in zekere zin een spiegel voor.

Sinds enkele jaren worden de Bonifatiusdagen georganiseerd door katholieken en protestanten samen. Dat iedereen meedoet maakt grote indruk, vertellen verschillende deelnemers. Vroeger was dat niet mogelijk geweest.

Het thema van de Bonifatiusdagen 2018 is: geloof, hoop en liefde. Daar gaat de processie letterlijk de straat mee op, vertelt pastoor Paul Verheijen: “Als wij zo over straat lopen en mensen zien dat, is dat een openlijke belijdenis.” De pelgrims gaan in de voetsporen van Bonifatius, die het geloof kwam brengen. “Hij heeft daar zelfs zijn leven voor over gehad.”

Bekijk de video.

 

Bericht en foto: katholiekleven.nl.