Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nederlandse Chiara van Voorst door Vaticaan benoemd in adviesorgaan van jongeren

Nederlandse Chiara van Voorst door Vaticaan benoemd in adviesorgaan van jongeren

De Nederlandse Chiara van Voorst is met instemming van de Nederlandse Bisschoppenconferentie door het Vaticaanse Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven benoemd in een adviesorgaan dat jongeren op internationaal niveau moet gaan vertegenwoordigen. Ze gaat dit doen samen met twintig andere jongeren uit de hele wereld en zal optreden als adviseur van het betreffende dicasterie.


Het adviesorgaan wordt gevraagd zich te buigen over vragen met betrekking tot het jongerenbeleid en indien nodig ook over andere zaken. De instelling van dit adviesorgaan vloeit voort uit het slotdocument van de bisschoppensynode die is gehouden in oktober van 2018 met als thema ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. In dit document is het dicasterie gevraagd om de activiteiten van hun JongerenBureau te versterken met een internationaal adviesorgaan om de jongeren wereldwijd te vertegenwoordigen. (no. 123).

Chiara van Voorst nam namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie eerder deel aan een jongerensymposium in Rome, dat plaatsvond in juni 2019. Dit symposium werd georganiseerd op vraag van paus Franciscus in het verlengde van de genoemde bisschoppensynode. Ze was daar samen met Mario Matic, ook uit Nederland. Naar aanleiding van dit symposium is de Nederlandse gevraagd deel te nemen aan het nieuw op te richten adviesorgaan. Chiara is blij met haar benoeming voor drie jaar en wil zich samen met de andere jongeren die hiervoor zijn gevraagd van harte in gaan zetten om zo het dicasterie en daarmee de hele Kerk van dienst te zijn. Zij komen in april 2020 voor de eerste keer bij elkaar.

Kijk voor meer informatie ook hier:
Nieuwsbericht op www.laityfamilylife.va
Nieuwsbericht op www.vaticannews.va
Video met Chiara van Voorst op www.vaticannews.va
Slotdocument-synode-2018-over-jongeren-geloof-en-roeping

 

Op de foto Chiara van Voorst met Mario Matic met wie ze deelnam aan een jongerensymposium in Rome, juni 2019. 

Tags: