Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Mgr. Paul Tschang In-Nam wordt de nieuwe nuntius voor Nederland

Mgr. Paul Tschang In-Nam wordt de nieuwe nuntius voor Nederland

Op zaterdag 16 juli om 12.00 uur heeft het Vaticaan de benoeming bekend gemaakt van de nieuwe nuntius voor Nederland. Het is mgr. Paul Tschang In-Nam, titulair bisschop van Amantia. Hij werkt sinds 1985 voor de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel en is momenteel nuntius van Thailand, Cambodja, Myanmar en apostolisch gedelegeerde in Laos.

Mgr. Tschang In-Nam werd geboren in Seoul (Korea) in 1949 en tot priester gewijd in 1976. Hij behaalde zijn doctoraat in de theologie en begon in mei 1985 zijn loopbaan bij de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel met functies in El Salvador, Ethiopië, Syrië, Frankrijk, Griekenland en België.

Hij werd benoemd tot nuntius van Bangladesh in 2002 waarna hij tot titulair bisschop van Amantia werd gewijd in 2003. Daarna werd hij in 2007 benoemd tot nuntius van Uganda, waarna hij in 2012 nuntius voor Thailand en Cambodja werd en apostolisch gedelegeerde voor Myanmar en Laos. In 2017 werd hij ook de nuntius van Myanmar. Mgr. Tschang In-Nam spreekt onder meer Italiaans, Engels, Frans en Spaans. De Nederlandse Bisschoppenconferentie kijkt er naar uit hem te mogen ontvangen in Nederland.

 

Foto: de nuntiatuur in Den Haag.

Tags: ,