Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Mgr. Liesen en mgr. Van Burgsteden spreken op Pastoraal Congres ‘Als God ons renoveert’

Mgr. Liesen en mgr. Van Burgsteden spreken op Pastoraal Congres ‘Als God ons renoveert’

Op 11, 12 en 13 maart vindt een online Pastoraal Congres plaats met de titel ‘Als God ons renoveert’. Dit congres wordt aangeboden aan de parochies door de gezamenlijke nieuwe bewegingen. Onder de sprekers zijn bisschop Jan Liesen van Breda (foto) en emeritus hulpbisschop Jan van Burgsteden van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Verder spreekt ook Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, die als niet-katholieke spreker is uitgenodigd om de deelnemers een spiegel voor te houden. Deelname is gratis.

Het congres heeft als doel parochies en parochianen in de huidige parochie-situaties te helpen meer missionair te worden. Dit in de geest van het evangelie met toepassing van de principes die James Mallon aangeeft in zijn boek Als God renoveert. Het thema van dit congres is dan ook ‘Als God ons renoveert.’ Met daarbij de vraag: Hoe verandert God onszelf, zodat daardoor ook andere mensen meer van God ontvangen?

Online mogelijkheden goed benutten

In de coronatijd hebben christelijke organisaties in versneld tempo veel meer mogelijkheden met internet ontdekt en kunnen mensen zonder te reizen aan meer programma’s deelnemen. Alpha Nederland heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met Zoom, YouTube en WonderMe en laat daar het Congres van profiteren. Zo kunnen deelnemers ook in de pauzes van het congres online gesprekken voeren met andere deelnemers.

Programma

Het congres bestaat uit zes interactieve webinars, met momenten van gebed, lofprijzing, sprekers, reacties van deelnemers en gesprek in kleine groepen.

Kijk hier voor het volledige programma en informatie over deelname.

Tags: ,