Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Lovie én Global Trend Awards voor Vastenactie-films

Lovie én Global Trend Awards voor Vastenactie-films

Twee films van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (BVA) hebben in oktober 2018 internationale prijzen gewonnen. Grote winnaar was de video met de titel ‘Emeldah’ die twee GlobalTrend Video Awards in de wacht sleepte. De video ‘Beatrice’ ontving een bronzen Lovie-award. Eerder won ‘Beatrice’ al de W3 Award.

Emeldah vertelt het verhaal over een 11-jarig meisje in het uiterste noorden van Zambia wiens leven een grote verandering ten goede ondergaat dankzij het Households in Distress-programma. Doel van dit programma is de grote gevolgen van de hiv-epidemie voor de getroffen families te verlichten en mensen weer gezond te krijgen én economisch zelfstandig. Er is een apart programma voor (wees)kinderen.

Beatrice ontving een bronzen Lovie-award – de derde onderscheiding die de film dit jaar ontving. Eerder werd de video al onderscheiden met een eerste prijs bij de W3 awards. In de korte storytelling video ‘Beatrice’ is te zien hoe de Hiv-geïnfecteerde Beatrice zich ontwikkelt tot een krachtige leider in haar gemeenschap in het uiterste noorden van Zambia.

In totaal zijn er zes korte videoproducties gemaakt die zijn ingezet voor de fondsenwerving van de Vastenactie-campagne 2018. De producties zijn in opdracht van Vastenactie gemaakt door het Amerikaanse Blue Chalk, dat in Nederland samenwerkt met bureau Offspring..

De winnende en andere video’s in deze campagne zijn te bekijken via het YouTube kanaal van Vastenactie.

Lovie Awards

De Lovie Awards worden ook wel de ‘Oscars’ van het Europese web genoemd. Ze worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences. Doel van de Lovie Awards is het ‘herkennen en waarderen’ van het allerbeste dat de Europese internetgemeenschap maakt. Dit jaar waren er 1500 inzendingen uit 33 landen, waaronder een filmpje van programmamaker Arjen Lubach die ook in de prijzen viel.

Global Trend Video Awards
De GlobalTrend Video Awards is een wereldwijde jaarlijkse competitie voor film- en videoproducties. De jury bestaat uit vooraanstaande en ervaren professionals.

W3 Awards
The W³ Awards waardeert digitale kwaliteit door erkenning van websites, web marketing, video, mobiele sites/apps & social content gemaakt door de beste bureaus, ontwerpers en makers wereldwijd. Zoals zij het zelf stellen is W³ de eerste grote internetcompetitie die toegankelijk is voor grote bureaus, maar ook voor kleine bedrijven en alles er tussenin. W3 staat onder toezicht van de Academy of Interactive and Visual Arts (AIVA), een organisatie met professionals van organisaties als AvatarLabs, Disney, Microsoft, MTV Networks, Sotheby’s Institute of Art, Wired en Yahoo!

 

Bericht en foto Emeldah via Vastenactie.nl