Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Komende zaterdag 8 juli Nationale Bedevaart Brielle

Komende zaterdag 8 juli Nationale Bedevaart Brielle

Komende zaterdag vindt de Nationale Bedevaart Brielle plaats. Op deze bijzondere dag staan pelgrims uit het hele land stil bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). Het thema is dit jaar ‘Verbonden in Christus’.

Het programma start op 8 juli om 11.00 uur met een pontificale Eucharistieviering, gevolgd door het Rozenkransgebed en een parallel jongerenprogramma om 13.30 uur. Om 14.30 uur wordt de Kruisweg gebeden en om 15.30 uur zijn de Vespers en de processie met pelgrimszegen.

Het Heiligdom (De Rik 5 Brielle) is deze dag te bereiken via een speciale busdienst vanaf de kathedraal in Rotterdam (Mathenesserlaan 305) en het Centraal Station van Rotterdam, meer informatie via tel.: 010 2815171.

Het Heiligdom is in juli en augustus dagelijks geopend van 13.00-17.00 uur. Elke donderdag is er om 16.00 uur een Eucharistieviering, met voorafgaand biechtgelegenheid (15.15-15.45 uur).

poster-brielle-2017Nieuwe plattegrond

Bezoekers van het Bedevaartsoord HH. Martelaren van Gorcum kunnen voortaan gebruikmaken van een plattegrond bij hun bezoek aan de Bedevaartkerk en de Ommegang. De plattegrond wordt verspreid op 8 juli tijdens de Nationale Bedevaart, maar is nu al digitaal beschikbaar.

Het Bedevaartsoord viert dit jaar de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum 150 jaar geleden. In dat kader werd de website martelarenvangorcum.nl vernieuwd. De nieuwe website ontsluit het heiligdom in de hoop dat velen, om welke reden dan ook, gemotiveerd worden om een bezoek te brengen aan deze speciale plek. Ook de plattegrond is bedoeld om hieraan bij te dragen.

Download de plattegrond hier.