Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Kerstmisposter beschikbaar voor scholen en parochies

Kerstmisposter beschikbaar voor scholen en parochies

De Nederlandse Katholieke School Raad (NKSR) maakt dit jaar  weer een kerstmisposter beschikbaar voor scholen, samen met de Rooms-Katholieke Kerk. De poster is te downloaden en te printen als A3-formaat, A4-formaat en in een formaat geschikt voor whiteboard. De poster wordt ook aangeboden op een nieuwe website van de Rooms-Katholieke Kerk, Vier.nu.

Vier.nu

Met de landelijke campagne Vier.nu Kerstmis willen de gezamenlijke Nederlandse bisdommen dit jaar zoveel mogelijk mensen stimuleren om naar (een van) de kerstvieringen in de parochies te komen. De website Vier.nu is het vervolg op de eerdere campagnes Vier Kerstmis, Vier Pasen en Vier Pinksteren en krijgt een vaste plek op het internet.

Energiekosten

Vier.nu biedt inspiratie voor en over het samen vieren van de belangrijke hoogfeesten in de Rooms-Katholieke Kerk, maar wil mensen ook helpen om de site van de eigen parochie te vinden. Op die site kunnen ze dan op het vieringenrooster kijken waar en wanneer de vieringen zijn. Dit is belangrijk, zeker nu veel parochies ervoor kiezen om in verband met de energiekosten de vieringen in minder kerkgebouwen te laten plaatsvinden. Vier.nu is daarom behalve een landelijke campagne ook een campagne voor en door de parochies.

Ga naar Vier.nu, daar kunt u de poster downloaden, of kijk op nksr.nl.

 

Tags: , ,