Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Interreligieuze dialoog > Katholieken en moslims in overleg over aantal gezamenlijke activiteiten

Katholieken en moslims in overleg over aantal gezamenlijke activiteiten

Woensdag 21 februari kwamen leden van de katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog (CID) en het Islamitisch Platform INS in Rotterdam samen om te overleggen over een aantal gezamenlijke activiteiten binnen het kader van de interreligieuze dialoog.

Namens de CID waren aanwezig secretaris drs. Berry van Oers en drs. Leo van den Broek, drs. Pier Tolsma en mr. Hans Zuijdwijk, respectievelijk afgevaardigden in de CID van het bisdom Den Bosch, het bisdom Rotterdam en het aartsbisdom Utrecht.

Er werden meerdere plannen gesmeed en besproken. Zo neemt op 9 en 10 maart een groep van katholieken en moslims deel aan de nationale vrijwilligersdag. CID en INS organiseerden eerder gesprekken tussen katholieken en moslims van verschillende beroepsgroepen: huisartsen, journalisten, politici, dialoogexperts en voorgangers. Binnenkort wordt een brochure over deze boeiende interreligieuze gesprekken gepresenteerd.

Verder werd afgesproken om de plaats van Maria in de Bijbel en in de Koran en haar betekenis voor moslims en katholieken te verkennen. Ook worden de mogelijkheden voor een interreligieuze reis naar Rome onderzocht en uitgewerkt.

Foto: Overleg te Rotterdam tussen CID en INS. V.l.n.r. Leo v.d.Broek (CID), Selma Ablak (INS), Berry van Oers (CID) en Alper Alasag (INS).