Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Fotoverslag: eerste landelijke Misdienaarsdag feestelijke en inspirerende bijeenkomst in Kevelaer

Fotoverslag: eerste landelijke Misdienaarsdag feestelijke en inspirerende bijeenkomst in Kevelaer

Zo’n 370 misdienaars, acolieten en hun begeleiders kwamen zaterdag 13 mei bij elkaar in bedevaartsoord Kevelaer op de eerste landelijke Misdienaarsdag. Op deze feestelijke, stralende dag vierden zij de mis met onder anderen mgr. Woorts, bisschop-referent voor de bedevaarten en hoofdcelebrant, mgr. Van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden en de vicarissen van verschillende andere bisdommen.

In hun misdienaarskleding trokken de deelnemers in processie door Kevelaer, naar de Maria-basiliek waar de eucharistie werd gevierd. Na de lunch (met broodjes braadworst) in de tuin van het Priesterhaus was er een speurtocht door Kevelaer, om zo in kleinere groepjes het heiligdom en het centrum van Kevelaer beter te leren kennen.

Na afloop van de speurtocht volgde de prijsuitreiking en weer een processie en wel naar de Genadekapel om daar de bedevaartkaars aan Maria aan te bieden, gevolgd door gebed en zang. De dag was bedoeld om de misdienaars en acolieten te bedanken en waardering te geven voor hun trouw en inzet voor de Kerk. Tegelijkertijd konden ze zien dat er in het hele land misdienaars zijn en dat ze samen een grote groep vormen, een gegeven dat bemoedigend kan zijn.

Deze dag was een initiatief van het Landelijk Platform Bedevaarten en werd georganiseerd met behulp van bisdom Roermond. De foto’s zijn gemaakt door Ramon Mangold, klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,