Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Ad limina 2022 > Fotoverslag Ad Limina 2022: zaterdag 12 november

Fotoverslag Ad Limina 2022: zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november stond er nog een laatste belangrijk bezoek voor de bisschoppen op de agenda, namelijk aan het Staatssecretariaat van het Vaticaan, waar zij spraken met onder anderen kardinaal Parolin, de Staatssecretaris. Het Staatssecretariaat coördineert de curie van het Vaticaan, onderhoudt de relaties met de staten en met de pau­se­lijke gezanten (nuntii).
Maar eerst werd ’s ochtends de mis gevierd in de San Callisto, de titelkerk van kardinaal Eijk in Rome. In de sfeervolle en mooi versierde kerk was de kardinaal hoofdcelebrant in de viering.
Bisschop Smeets vierde ondertussen de mis in de Sint Pieter bij het altaar van paus Johannes Paulus II. Voor hem een bijzondere mogelijkheid waar hij dankbaar gebruik van maakte.

Foto’s van Ramon Mangold en rkkerk.nl (niet rechtenvrij). Klik op de foto’s voor een vergroting.

   

 

 

 

 

 

Kijk voor de videoregistratie van de eucharistieviering in de San Callisto kerk op katholiekleven.nl.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Woorts van het aartsbisdom Utrecht. Hij vertelt als referent voor de bedevaarten onder meer over het belang van bedevaarten om het geloof door te kunnen geven.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop De Jong van het bisdom Roermond. Hij bezocht het dicasterie voor de heiligverklaring en vertelt daarover.

Kijk hier voor een interview met hulpbisschop Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht. Bij het monument voor vluchtelingen op het Sint Pietersplein vertelt hij over het ook voor paus Franciscus zo belangrijke thema migranten en vluchtelingen.

 

Tags: , ,