Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Fenomenale ontvangst voor Nederlandse jongeren op WereldJongerenDagen in Panama

Fenomenale ontvangst voor Nederlandse jongeren op WereldJongerenDagen in Panama

De eerste groep jongeren die vanuit Nederland naar de WereldJongerenDagen in Panama is gegaan, is zondag 13 januari ‘fenomenaal’ ontvangen. Dat zegt Bob Wegkamp van de Nederlandse organisatie van de WereldJongerenDagen. “Als popsterren werden we onthaald. Het hele dorp liep uit om ons met een erehaag, live muziek en vuurwerk te verwelkomen.”

De projectleider van de WJD vanuit Nederland vertelt: “De reis was een paar uur vertraagd, maar de gastgezinnen waar wij verblijven zijn tot ‘s avonds laat opgebleven om ons feestelijk en gastvrij te ontvangen.”

Bij aankomst vierde de eerste groep Nederlandse pelgrims samen met mgr. De Jong en honderden Panamese jongeren de heilige mis. “Het was natuurlijk ook gewoon zondag”, vertelt Bob enthousiast. De tweede Nederlandse groep is intussen ook gearriveerd. Ook zij werden warm onthaald. Bob is onder de indruk van de gastvrijheid van de Panamezen: “Je ziet dat de gastgezinnen erg hun best doen om zo gastvrij mogelijk te zijn.”

Kijk voor dagelijkse updates, foto’s en filmpjes van de Nederlandse deelnemers aan de WJD op het facebookkanaal van JongKatholiek: facebook.com/jongkatholiek.

Meer informatie is te vinden op wjd.nl en op panama2019.pa/en/home/.

 

Foto’s: Ramon Mangold.  Op de eerste foto in het midden mgr. De Jong, hulpbisschop van bisdom Roermond bij de gastvrije ontvangst. Op de tweede foto de mis op zondag in het dorp waar de Nederlandse deelnemers verblijven.