Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Emeritus-bisschop drs. A.L.M. Hurkmans viert op 26 augustus zijn 25-jarig bisschopsjubileum

Emeritus-bisschop drs. A.L.M. Hurkmans viert op 26 augustus zijn 25-jarig bisschopsjubileum

Op 13 juni 1998 werd mgr. Hurkmans door paus Johannes Paulus II benoemd tot bisschop van ’s-Hertogenbosch. De bisschopswijding vond plaats op 29 augustus 1998 in de Bossche Sint-Janskathedraal. Hij werd daarmee de zestiende bisschop van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Op 5 maart 2016 diende Mgr. Hurkmans zijn ontslag in en ging op 14 mei van dat jaar met emeritaat.

Mgr. Hurkmans heeft –zijn wapenspreuk indachtig– in kracht van de heilige Geest leiding gegeven aan het bisdom van ‘s-Hertogenbosch (van 1998 tot en met 2016) en daarmee een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Bossche Bisdom.

“Met veel plezier laat ik u weten dat emeritus-bisschop, mgr. drs. A.L.M. Hurkmans, deze zomer zijn 25-jarig bisschopsjubileum zal vieren. Dit is een mooie gelegenheid om zijn toewijding en dienstbaarheid aan het bisdom van ’s-Hertogenbosch te vieren,” aldus de huidige bisschop De Korte.

Dit jubileum wordt gevierd met een feestelijke en pontificale eucharistieviering op zaterdag 26 augustus om 11.00 uur in de Sint-Janskathedraal te ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is van harte welkom om samen dit jubileum te vieren.

Foto: Ramon Mangold

Bericht: Bisdom ‘s-Hertogenbosch

 

Tags: , ,