Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Anneke van der Kamp-van Saase benoemd tot secretaris-generaal bisschoppenconferentie

Anneke van der Kamp-van Saase benoemd tot secretaris-generaal bisschoppenconferentie

De 41-jarige Anneke (J.P.M.T.) van der Kamp-van Saase is door de Nederlandse Bisschoppenconferentie benoemd als secretaris-generaal van de conferentie en het Secretariaat Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK). Mw. Van der Kamp begint per 1 februari fulltime als opvolger van mw. mr. Suzan Daalmans in deze functie.

Mw. Van der Kamp is manager bij een ontwikkelaar van software voor de zorgsector, Reware. Zij werkte voor deze organisatie sinds 2012 in verschillende functies, waaronder HR-manager en projectmanager. Daarvoor werkte zij als directiesecretaris en consulent algemene zaken voor een grote thuiszorgorganisatie.

Zij rondde na het VWO in 2003 haar opleiding Personeel & Organisatie af aan de Saxion Hogeschool in Deventer en woont momenteel met haar gezin (echtgenoot en twee kinderen) in Hengelo, waar zij actief betrokken is bij de eigen parochie. ‘Ik zet de talenten die ik heb gekregen graag in om de bisschoppenconferentie te ondersteunen, om daarin actief dienstbaar en van betekenis te kunnen zijn voor de katholieke kerk in Nederland’, aldus mw. Van der Kamp.

Tags: ,