Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Activiteiten met thema Natuur & Geloof tijdens de meimaand bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

Activiteiten met thema Natuur & Geloof tijdens de meimaand bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

In de lentemaand mei organiseert men op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood allerlei activiteiten in het kader van het seizoensprogramma Natuur & Geloof. Mei is de maand van Hemelvaart en Pinksteren én Mariamaand. 

In het park van het Heiligdom is tot 25 september de buitententoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’ te bezichtigen. Deze tentoonstelling wordt omlijst door een publieksprogramma met inspirerende activiteiten. In de maand mei kunnen bezoekers onder meer luisteren naar een buitenconcert van harpiste Beate Loonstra en naar een lezing van tv-boswachter Arjan Postma (foto).

Buitenconcert harpiste Beate Loonstra | zondag 21 mei
Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen – lezing Arjan Postma | zaterdag 27 mei
Inschrijven voor de genoemde activiteiten kan via olvternood.nl/buitententoonstelling. Daar is ook meer te vinden over het programma Natuur & Geloof en de tentoonstelling.

Hemelvaart en Pinksteren

Met Hemelvaart, Pinksteren en het Onze Lieve Vrouw ter Nood-feest in mei zijn er naast de gebruikelijke vieringen, verschillende extra activiteiten.

Gebeds- en Bezinningsdag – thema Hemelvaartsdag | donderdag 11 mei
Van angst en ongeloof naar blijdschap en vertrouwen. Hoe hebben de Apostelen dat bij Hemelvaart ervaren en wat betekent dit voor nu? De dag wordt geleid door pater Gerard Wijers.

Heilige Geest Weekend – bezinningsweekend | vrijdag 12 – zondag 14 mei
Verschillende internationale sprekers vertellen over de Heilige Geest en de liefde van God de Vader. Hoe kunnen wij vervuld raken en geneest God ook nu nog? Het weekend met bezinning, inleiding en gebed wordt geleid door frater Michal Tabak en rector Jeroen de Wit.

Pinksterweekend – Meimaand Mariamaand | zaterdag 27 – maandag 29 mei
Op de laatste zaterdag van de maand wordt het Feest van Maria Onze Lieve Vrouw ter Nood gevierd. Dit jaar valt dit samen met Pinksteren, wat de dag extra feestelijk maakt. Aansluitend op de Heilige Mis in de Bedevaartkapel, met hoofdcelebrant bisschop Jan Hendriks, van bisdom Haarlem-Amsterdam, is er een Mariaprocessie door het park. Tweede Pinksterdag wordt de traditionele ‘Afsluiting van de Meimaand’ gevierd, met als hoofdcelebrant monseigneur Punt.

Bekijk de agenda op de website olvternood.nl voor meer informatie.

Kijk op vier.nu voor meer informatie over Hemelvaart en Pinksteren.

 

Tags: ,