Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Wereldfamiliedagen in Dublin van 21 tot en met 26 augustus

Wereldfamiliedagen in Dublin van 21 tot en met 26 augustus

Dinsdag 21 augustus gaan in Dublin, Ierland, de Wereldfamiliedagen van start. Deze grootste bijeenkomst van Katholieke gezinnen en families vindt elke drie jaar in een ander land plaatst. Paus Franciscus is aanwezig op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, de laatste dagen van dit evenement.

Eerdere Wereldfamiliedagen vonden plaats in Rome in 1994, in Rio de Janeiro, Brazilië in 1997, Rome in 2000, Manila op de Filipijnen in 2003, Valencia, Spanje in 2006, Mexico City, in 2009, Milaan in 2012 en Philadelphia 2015.

Pope Franciscus benadrukt met het oog op de komende Wereldfamiliedagen dat ‘het gezin dat de vreugde van het geloof ervaart dit ook communiceert. Zo’n gezin is het zout van de aarde en het licht van de wereld, het is het zuurdesem van de samenleving’.

Aartsbisschop Diarmuid Martin van Dublin hoopt onder meer dat de Wereldfamiliedagen in Ierland de gelegenheid bieden om bezig te zijn met het thema voor de komende synode over Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping en zo de positie van het gezin te versterken als het gaat om het doorgeven van het geloof, ondanks alle uitdagingen die zich daarbij voordoen.

Kijk hier voor meer informatie.