Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Video over Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo: naar de bron

Video over Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo: naar de bron

“Heiloo is een heerlijke plek. Vanaf het moment dat je hier door de hekken loopt, word je overvallen door een enorm gevoel van rust en warmte. En ja, troost. Het maakt helemaal niet uit wat je achtergrond is voor het gevoel wat je hier krijgt. Dat is echt alsof je bij de Moeder thuis komt”, aldus Mariska Aldrichem in een nieuwe video op katholiekleven.nl.

Mariska Adrichem (foto) is medewerker van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Samen met bezoekers vertelt ze in deze video over de betekenis van het heiligdom. De rector van het heiligdom, Jeroen de Wit, vertelt over de geschiedenis die teruggaat tot rond het jaar 1400.

Rector De Wit: “Het is echt een plek waar je op verhaal kunt komen eigenlijk, waar God kracht schenkt, waar Hij genade schenkt.” Ook mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, wordt geïnterviewd in de video over het heiligdom in zijn bisdom: “Veel mensen komen met hun intenties naar Heiloo. Daar gaat mijn hart ook van open. Daar ben je pries­ter voor gewor­den. Om mensen op die weg nabij te zijn en hen daarin de steun van het geloof en heel in het bij­zon­der op deze plaats na­tuur­lijk ook de steun aan de voor­spraak van Maria toe te zeggen en toe te bid­den.”

Bekijk de video op katholiekleven.nl.

 

Tags: ,