Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Video met de Kleine Zusters: geïnspireerd door de net heiligverklaarde Charles de Foucauld

Video met de Kleine Zusters: geïnspireerd door de net heiligverklaarde Charles de Foucauld

Gewoon aanwezig zijn tussen de mensen, op plaatsen waar God niet vanzelfsprekend is. Dat is de spiritualiteit van de Kleine Zusters. In een appartement op IJburg wonen de Kleine Zusters van Jezus: zuster Mauricia en zuster Andrée-Julienne. In een video voor katholiekleven.nl vertellen zij hoe ze geïnspireerd worden door de op 15 mei heiligverklaarde Charles de Foucauld.

De congregatie ontstond in de jaren dertig van de vorige eeuw, geïnspireerd door het leven van Charles de Foucauld. Zuster Mauricia vertelt waarom zij koos voor een leven als Kleine Zuster: “God proberen te ontmoeten in de gewone mensen en het leven van alle dag. Dat raakte me heel diep. Dat was ook mijn verlangen.”

Over Charles de Foucauld vertellen de zusters : “Wat hem boeide was het verborgen leven van Jezus van Nazareth in de eerste dertig jaren van zijn leven. Waar niemand een vermoeden kon hebben van wie Hij was. Hij dacht: zo’n leven wil ik leven. De nederigheid van God in Jezus. Hoe kan ik gestalte geven aan die nederigheid, aan die eenvoud?”

Hoe hebben de zusters dat de afgelopen decennia in Nederland gedaan? In de fabriek, in het Vondelpark, op een woonboot en tussen de hippies? En hoe doen ze dat op dit moment, nu ze samen op hoge leeftijd de laatste twee Kleine Zusters in Nederland zijn?

Bekijk de video op katholiekleven.nl!

Wil je daarna nog verder lezen over de Kleine Zusters, download dan het KNR-Bulletin (april 2022) met op p. 4-6 een interview met zuster Mauricia en zuster Andrée-Julienne. Het KNR-Bulletin is een uitgave van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.

 

Tags: , ,