Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Coronavirus > Podcast op katholiekleven.nl: pastoor Robert van Aken kreeg corona en getuigt van de hoop

Podcast op katholiekleven.nl: pastoor Robert van Aken kreeg corona en getuigt van de hoop

“Ik ben nu twintig jaar priester en ik ben echt wel wat gewend. Je doet regelmatig uitvaarten en staat mensen bij, ook die je goed gekend hebt. Maar wat er deze periode door het coronavirus gebeurt, heb ik nog nooit meegemaakt.” In een nieuwe podcast op katholiekleven.nl vertelt pastoor Robert van Aken over de impact die het coronavirus heeft. Zijn parochie van de heilige Oda in Sint Oedenrode, Son en Breugel wordt hard getroffen.

Het aantal van twee uitvaarten in de week steeg naar tien. “Zo ontzettend veel uitvaarten. Zoveel verzoeken van mensen om langs te komen voor de ziekenzalving. Ik ben daar wel geëmotioneerd over zo af en toe. Dat moet ik eerlijk bekennen.” Hij vertelt hoe deze periode een beroep op hem doet: “Je wordt aangesproken op je priesterschap. Je kunt op een heel directe manier mensen nabij zijn. Ik ben gedwongen om een leven te leiden dat zeker in deze periode getuigt van de hoop.”

Onderlinge betrokkenheid

Hij spreekt over de onderlinge betrokkenheid in de gemeenschap en over het verdriet van mensen. “Er zijn mensen die er niets van snappen en die boos zijn op God. En er zijn mensen die zich juist vasthouden aan God en in de dankbaarheid durven te staan.” Hij begrijpt en herkent de emoties. Ondertussen kreeg hij zelf ook corona.

Lees meer en luister de podcast hier.

Tags: , ,