Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Mr. Marijke Metz benoemd tot jurist ad extra SRKK en ambtelijk secretaris CIO

Mr. Marijke Metz benoemd tot jurist ad extra SRKK en ambtelijk secretaris CIO

Het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland (SRKK) heeft mr. Marijke Metz benoemd tot jurist ad extra van het SRKK. Ook is zij per 1 februari 2021 de nieuwe ambtelijk secretaris van het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken).

Het SRKK voert het secretariaat ten behoeve van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Bij het SRKK is ook het secretariaat van het CIO ondergebracht, dat de belangen van 27 christelijke en 3 joodse gemeenschappen behartigt. Het SRKK en het CIO zijn gevestigd te Utrecht.

Mr. Marijke Metz heeft meer dan 17 jaar ervaring in de advocatuur en daarnaast nog eens 18 jaar ervaring als interimmanager en juridisch adviseur. Haar werkzaamheden verrichtte zij voor onder meer onderwijsinstanties, bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en een bank. Gedurende haar carrière had zij geregeld contact met de overheid, zowel landelijk als regionaal.

Mw. Metz hoopt zo spoedig mogelijk kennis te maken met onder anderen diverse politici om met hen het gesprek namens de verschillende kerkgenootschappen aan te gaan en de belangen van de kerken voor het voetlicht te brengen.