Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Mgr. Mutsaerts schrijft brief aan gezinnen bij Week van het Gezin en Moederdag

Mgr. Mutsaerts schrijft brief aan gezinnen bij Week van het Gezin en Moederdag

Op zaterdag 11 mei begint in Nederland voor de tweede keer de Week van het Gezin. Zondag 12 mei is het Moederdag. Voor mgr. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van bisdom ’s-Hertogenbosch en voor de bisschoppenconferentie contactpersoon voor huwelijk en gezin, reden om een brief te schrijven aan de gezinnen in Nederland.

‘Gezinnen verdienen onze steun, omdat zij niet alleen voorzien in de basisbehoeften van kinderen, maar ook in emotionele behoeften. Een kind dat zich geliefd weet, houdt zich gemakkelijker overeind in moeilijke tijden’, schrijft mgr. Mutsaerts in zijn brief. Hij benadrukt het belang van een gezond gezin voor goede ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen.

De hulpbisschop spreekt ook zijn dank uit aan alle ouders die zich inzetten voor hun gezin: ‘Wat is voor een kind van grotere waarde dan terug te kunnen kijken op een fijne jeugd, op ouders die het beste met je voorhadden waardoor je met vertrouwen de toekomst in kon gaan. Ik dank ouders die zich alle moeite getroosten hun kinderen onvoorwaardelijk liefde te betonen, die openstaan voor communicatie met kinderen die andere wegen willen bewandelen, die hun gedachten eerlijk en respectvol delen. Ja, dat kost wat, dat kost tijd, energie en moeite, maar weet wel dat het alle moeite waard is. Ik dank al deze gezinnen, want zij zijn nog altijd de hoeksteen van een gezonde samenleving.’

Samen bidden, samen vieren

Mgr. Mutsaerts moedigt gezinnen aan om samen te bidden en te vieren: ‘Bid samen het rozenhoedje, vier samen de heilige Mis, maak van je huis een thuis. Daar rust zegen op. Betrek de goede God erbij, neem het appèl van zijn Zoon Jezus ter harte, en weet dat je dan van je huis een thuis maakt. Een huis bouw je met bakstenen, een thuis met liefde,’ aldus de brief.

Lees de complete brief van mgr. Mutsaerts hier.

 

Foto samen bidden, samen vieren: Ramon Mangold.

 

Tags: , ,