Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Katholieke jongeren bidden samen voor de bisschoppensynode in Rome

Katholieke jongeren bidden samen voor de bisschoppensynode in Rome

De jongerenwerkers van de Nederlandse bisdommen nodigen alle jongeren uit om hun geloof in Jezus met een krachtige ‘ja’ te bevestigen en met hen mee te bidden voor de bisschoppensynode in Rome. Op zaterdag 20 oktober zal deze oproep in Den Haag gestalte krijgen tijdens een eucharistieviering met mgr. Hendriks en mgr. Mutsaerts bij de start van de voorbereidingsbijeenkomst voor de Wereldjongerendagen.

Samen met de synodevaders hopen de jongerenwerkers dat er een nieuwe generatie opstaat en volmondig ‘ja’ zegt tegen Christus. “Terwijl de synode vordert, willen wij niet stilzitten”, vertelt beleidsmedewerker Gerrie Conen van Jongkatholiek. “Tijdens de heilige mis op 20 oktober willen we samen met de bisschoppen en de jongeren die naar de Wereldjongerendagen gaan ons geloof in Jezus bevestigen. Of we daarmee vooruit lopen op de uitkomst van de synode? Natuurlijk. Maar wat kun je de nieuwe generaties nu beter toewensen dan een levendige relatie met de Heer?”

Na de eucharistieviering en een gezamenlijke lunch volgt een programma met verschillende workshops en wordt er live contact gelegd met mgr. De Jong, die op dit moment namens de Nederlandse bisschoppenconferentie aan de synode deelneemt.

Verenigd in gebed

De bisschoppensynode over ‘Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping’ wordt gehouden van 3 tot 28 oktober 2018 in Rome. Voor deze synode schreef paus Franciscus een gebed. Door de Nederlandse Bisschoppenconferentie is hiervan deze vertaling gemaakt, die als gebedskaart wordt verspreid.

Ook jongeren die geen plannen hebben om naar de Wereldjongerendagen te gaan zijn welkom om mee te bidden. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden via info@jongkatholiek.nl.

 Lees verder op Jongkatholiek.

 

Foto: synod2018.va