Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Geen categorie > Podcast met Danny Hakvoort vanaf presynode online

Podcast met Danny Hakvoort vanaf presynode online

Danny Hakvoort is de Nederlandse afgevaardigde naar de presynode over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping die van 19 tot 24 maart in Rome wordt gehouden. In een podcast op Katholiekleven.nl deelt hij zijn eerste indrukken tijdens deze bijzondere bijeenkomst waar meer dan 300 jongeren uit de hele wereld aan deelnemen.

Danny: “De presynode werkt eigenlijk hetzelfde als een echte synode. We nemen dezelfde stappen als een echte synode. Maar het wordt allemaal geleid door jongeren. Jongeren vertalen de documenten. Jongeren hebben deze vragen geschreven. En jongeren beantwoorden de vragen.”

De paus krijgt ook te horen wat de jongeren met elkaar bespreken. Danny: “We zijn met z’n allen één groot document aan het schrijven, een ‘final document’, waar we allemaal achter staan.”

In oktober van dit jaar wordt de Algemene Gewone Bisschoppensynode in Rome gehouden om over hetzelfde thema te spreken. Enkele jongeren doen daar dan ook verslag van de bijeenkomst waar Danny nu bij aanwezig is en ook het einddocument dat hij noemt zal daar besproken worden.

Lees het interview en luister de podcast op Katholiekleven.nl